Äänekäs vähemmistö

Päätin ottaa selvää siitä, mitä internetin kansalaiset ovat sanoneet miesten tunteista. Yllätyin miten stereotypiota vahvistavaa keskustelu oli. Naisten mielestä mies tuntee vain iloa ja vihaa. Miehet puolustelivat itseään sanomalla naisia tunteettomiksi hyväksikäyttäjiksi.

Joskus olen sattumoisin eksynyt lukemaan Cosmopolitania netistä. Siellä vallitsee hyvin kapea naisnäkökulma. Cosmopolitanissa miehet kuvaillaan sitoutumispelkoisiksi seksiä vonkuaviksi olioksi. En ole koskaan löytänyt itseäni tästä kuvauksesta. Jos olisin nainen ja kokemukseni miehistä perustuisivat Tinderiin tai yökerhoihin, niin voi olla että minäkin ajattelisin miehistä samalla tavoin. Itse en etsi huvia yhdeksi illaksi. Olen paljon mielummin yksin, kuin omaa nautintoa tavoitteleva hedonisti. Mieli kiehtoo minua paljon enemmän kuin keho.

Samalla joudun varomaan naisstereotypioita. En voisi laittaa heitä yhteen karegoriaan ja sanoa: ”tälläisiä naiset ovat”. Ehkä on paljon naisia, jotka haluavat että heitä kohtaan osoitetaan huomiota ja jotka haluavat leikitellä miesten tunteilla. Uskon kuitenkin tämän joukon olevan vain äänekäs vähemmistö.

Stereotypioissa on aina ollut kyse ryhmästä korostuvat yksilöt, joiden perusteella koko ryhmä leimataan. Ehkä niissä on jotain perää, mutta olisi väärin sanoa että tälläinen tuo ryhmä on, varsinkin jos puhutaan niinkin monimutkaisesta kokonaisuudesta, kuin ihmismielestä. Havainto sekä omakohtaiset kokemukset eivät ole koskaan olleet mitään luotettavia mittareita. Näin ollen sanoisin, että jokainen mies voi olla ylpeä tunteistaan, eikä hänen tarvitse yrittää mukautua sterotypioihin. Miehen ei myöskään tarvitse pelätä, etteivätkö naiset olisi hänestä kiinnostuneita, jos hän ei olisi tarpeeksi maskuliininen. Jokaiselle löytyy sielunkumppani tältä planeetalta. Etsintää ei kannata lopettaa, kunnes löytää sen yhden joka ymmärtää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s