Miksi suhteet ovat niin vaikeita?

Ystävyys on helppoa. Siinä kaksi ihmistä haluaa viettää aikaa toistensa seurassa. He haluavat oppia tuntemaan toisensa. He haluavat oppia ymmärtämään toisiaan. Yleensä ystävyyssuhteet eivät kuitenkaan kehity hetkessä. Ystävyyttä pakottamalla on monesti huonot seuraukset. Jokaiselle ihmiselle löytyy joku, joka ajattelee samalla tavoin kuin hän, tai on kiinnostunut samoista asioista kuin hän. Siksi kenenkään ei tulisi ajatella, että kukaan ei haluaisi olla hänen ystävänsä. Jopa Anders Breivikillä oli ystäviä. Ystävyys on aktiivista toimintaa. Saadakseen uskollisia ystäviä on myös itse oltava sellainen.

Ongelmia syntyy usein siinä vaiheessa, kun mukaan tulevat romanttiset tunteet. Tällöin ystävyys laitetaan ohituskaistalle. Ylinopeuden vaara on kuitenkin suuri. Toista tulkitaan helposti väärin, koska ei tunneta hänen ajatteluaan ja taustaansa. Myös luottamus on asia, jonka kehittymiseen ei ole oikotietä. Kukaan ei halua antaa sydäntään, vain jotta toinen voisi pompotella sitä kuin koripalloa ja lopulta heittää sen roskakoriin. Siksi alkavissa suhteissa etsitään merkkejä, jotka voisivat kumota tai vahvistaa näitä pelkoja.

Friend zone, on termi jota on käytetty sukupuolten välisen ystävyyssuhdevälitilan kuvailemiseen. Yleensä sillä kuvaillaan naisia, jotka eivät halua vasten kasvoja sanoa miehelle, ettei tunne vetoa häneen, vaan haluaa pitää hänet ystävänä. Itse sanoisin kuitenkin, että friend zone voi olla myös hyvä asia. Vahvan köyden punominen vie aikaa. On opittava ynnämään ja kertomaan, ennen kuin voi laskea kaavoja. Jokainen meistä on puutteita täynnä. Siksi sanoisin, että meidän ystävyyttämme etsivä ihminen on epäilemättä ainutlaatuinen sekä tutustumisen arvoinen persoona.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s