Pimeyden tangoa

Elämässä tulee vaihe, jolloin ihminen oppii ottamaan loputtomasi iskuja vastaan, myös itseltään. Blogin tie on johtanut minua kohti henkilökohtaisen kasvun tavoitteita. Olen oppinut nöyryyttä. Olen oppinut arvostamaan itseäni. Olen oppinut kestämään kritiikkiä, myös epämukavaa sellaista. Olen oppinut etsimään kritiikkiä. Olen oppinut olemaan paras versio itsestäni. Tai ainakin olen oppinut asettamaan riman korkealle. Hinta jonka olen tällä maksanut, on kuitenkin ollut kova.

Kuten jo yhdessä postauksessani kerroin, aloitin kirjoittamisen keväällä 2009 henkilökohtaisen pettymyksen seurauksena. Muutin väliaikaisesti takaisin vanhempieni luokse. Lähes poikkeuksetta kirjoitin joka aamu kolme sivua tuntemuksestani ja mistä tahansa, mitä mieleeni tuli. Joskus noiden kolmen sivun kirjoittamiseen meni useampi tunti, mutta tein sen silti, koska halusin oppia ilmaisemaan itseäni. Ujouteni ja epäterveen omakuvan vuoksi valitsin keinon, jonka voisin pitää henkilökohtaisena. Saatoin vuodattaa noihin sivuihin aivan mitä tahansa. Kirjoitin ylös ajatuksia, jotka pelottivat myös itseäni.

En koskaan ajatellut blogin perustamista. En koskaan uskonut itseeni. En koskaan ajatellut kenenkään olevan kiinnostunut ajatuksistani. En koskaan ajatellut, että minulla olisi mitään annettavaa. Tämä kaikki muuttui pari kuukautta sitten. Päätin niellä itsetuntoni seurauksista välittämättä. Otin hypyn tuntemattomaan, toivoen että laskuvarjo avautuisi. Uskoin että rohkeus ei ole pelon vastakohta, vaan sitä että joskus elämässä on tärkeämpäkin asioita, kuin pelkääminen. Ujosti myönnän, että eräs piilovaikuttimeni blogin perustamiseen oli vaikutuksen tekeminen henkilöön, jota pidin arvossa. En kuitenkaan halunut kanavoida ajatustentulvaa häneen. Niinpä keksin toisen tavan: blogin pitämisen. Valitsin blogin nimeksi Nothing personal, koska en halunnut tehdä blogista yhtä henkilökohtaista, kuin päiväkirjastani ja aamusivuistani. Alusta lähtien otin tavoitteekseni tavoittaa edes jonkun lukijan. Niinpä yritin muotoilla tekstin niin, että siinä olisi selkeä rakenne. Mietin otsikoita, aloitusta sekä loppuhuipennusta. Uskonnollisessa elämässäni pidin puheita ja esitelmiä. Niissä sovelsin näitä samoja periaatteita tavoittaakseni yleisön. Retoriikka jota tuolloin käytin, oli kuitenkin harhaanjohtavaa.

Sitten se pimeämpi puoli. En ole se sankari, joka halusin olla. En ole se kaikkitietävä neuvonantaja, joka kuvittelin olevani. Suuriluuloisuus sai minut ottamaan kantaa aiheisiin, joihin en kokemuksen puutteen vuoksi olisi saanut edes koskea. Eräs näistä oli yksipuolinen vuodatukseni Tinderistä. Sain kirjoituksillani myös paljon pahempaa jälkeä aikaan. Sivalsin sanoillani haavoja juuri niihin ihmisiin, joista eniten välitin. Tein vääriä arvioita ihmisistä, ja tunnekuohussa menin julkaisemaan tekstiä, jota sain myöhemmin katua ja pyydellä anteeksi. Muutaman postauksen olen joutunut poistamaan, koska pidän ystävyyttä tärkeämpänä, kuin huonoja mielipiteitäni.

Vaikka olen tämän matkan aikana oppinut itsestäni paljon, olen samalla autioittanut itseni. Olin hölmö ajatellessani että rakkautta voisi ostaa sanojen tulvalla. Nyt saan tanssia yksin pimeyden tangoa. Olen kuitenkin samalla oppinut, mitä tarkoittaa olla oman elämänsä päätoimittaja. Päätoimittaja kantaa täyden vastuun sisällöstä. Toivottavasti jatkossa tämä toimitus ei julkaise kaikkia laaduttomia juttuja, joita tämä tylsä kynä kirjoittaa. Samalla jään miettimään Martti Syrjän sanoja:

Vielä valo kirkas pimeyden minusta karkoittaa
vielä joskus törmään sinuun ja tiedän mitä se tarkoittaa
Joskus vielä täyttyy toive eivätkä valot väistä mua
siihen asti pimeässä kaipaan sua

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s