Kirjoittamisen ihanuus

Miten ihana onkaan se tunne, kun kynä tai sormet liikkuvat lähes ajatuksen nopeudella. Kun sanoja ja ajatuksia ei tarvitse miettiä. Ne vain tulevat. Kirjoittaminen on jotain, mitä jokaisen tulisi tehdä. Miksi sanon näin, vaikkei suurin osa meistä tule koskaan tekemään kirjoittamisesta ammattiansa?

Kirjoittaessa käyt keskustelua itsesi kanssa. Voit kirjoittamalla ratkaista jonkun ongelman, johon ei tunnu olevan ratkaisua. Voit kirjoittamalla lievittää yksinäisyyttä, sillä voit tällä tavoin jakaa ajatuksesi itsesi kanssa. Voit kirjoittaa aivan mistä tahansa, eikä sinun tarvitse pelätä että kukaan suuttuisi ajatuksillesi. Voit tekstissäsi vaikka haukkua kaikki ympärilläsi olevat ihmiset. Tosin tämä ei yleensä auta suhteessasi heihin oikeassa elämässä. Voit tekstissäsi mennä toiseen ulottuvuuteen, jossa kaikki ongelmasi on ratkaistu. Tämäkään ei tosin auta ratkaisemaan oikean elämän ongelmia.

Jälkeenpäin voit palata kirjoituksiisi ja nähdä henkisen kasvusi. Ehkä ajattelit asioista hieman eri tavalla tuolloin. Jos kirjoitit elämäsi tapahtumista, voit myöhemmin kerrata niitä, eivätkä ne pääse koskaan unohtumaan.

Mitkä ovat joitan rutiineja joita amatööri- tai ammattailaiskirjailija voi harjoitella?Yhdysvaltalainen kirjailija Julia Cameron lanseerasi termin ”morning pages” eli aamusivut. Hänen mukaansa aamukahviakin tärkeämpi rutiini olisi kirjoittaa kolme sivua tai 750 sanaa aivan mistä tahansa. Aihe on täysin vapaa. Mitä poukkoilevampi teksti on, sen parempi. Tällä tavoin luot yhteyden aivojesi ja kätesi välille. Joitain suuntaa antavia kysymyksiä voisi olla esimerkiksi: Mitä toivon tältä päivältä? Mitä pelkoja minulla on tämän päivän suhteen? Mitä en haluaisi tapahtuvan tänään? Mutta päätätpä kirjoittaa mistä tahansa, valinta on sinun.

On sanottu että kukaan ei voi tulla kirjailijaksi, jollei lue paljon. Sanoisin tämän olevan totta, mutta mikään ei estä sinua ilmaisemasta omia ajatuksiasi paperille tai tietokoneelle, vaikket lukemisesta pitäisikään.

Kirjoittaminen on jäänyt valitettavan vähäiseksi nykyajan ihmisille ja rehellisesti sanottuna koiran ulkoiluttamisesta kirjoittaminen ei vielä ole kovin syvällistä ajatusten läpikäyntiä. Kirjoittaminen voi parhaimmillaan säästää myös rahaa, jonka olisit muuten joutunut maksamaan psykiatrille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s