Unettomat yöt ja kallisarvoinen aikamme

Olen viime aikoina nukkunut todella huonosti. Välillä ei meinaa uni tulla ja välillä herään ennen kellon soittoa, vaikken ole nukkunut niin paljon, kuin minun pitäisi. Mieleeni tuli miten paljon aikaa minulta meneekään hukkaan tämän takia. Unettomana yönä ei halua nousta ylös sängystä, koska sitä ajattelee, että kohta se uni tulee, kohta se uni tulee, kohta se uni tulee. Ja mitä epätoivoisemmin unta toivoo, sen epätodennäköisemmin se tulee. Niinpä olisi vain parempi nousta ylös ja tehdä jotain… kuten kirjoittaa.

Sanotaan että unettomuuteen menisi yksi tunti joka yö. Jos kirjoittaisin karkeasti 30 sanaa minuutissa, niin joka yö kirjoittaisin 1800 sanaa. Yhdelle painetulle kirjan sivulle mahtuu noin 300 sanaa. Yhdessä tunnissa kirjoittaisin 6 sivua tekstiä. Jos hyvän kirjan mitta olisi 800 sivua, niin minulta kuluisi neljä kuukautta ja kolmetoista päivää sen kirjoittamiseen. Tässähän ei tietystikkään ole huomioitu kirjan sisältöä. En voi vain täyttää sitä aakkosten eri kirjaimilla satunnaisessa järjestyksessä. Lukijan aika on arvokasta, eikä sitä saa väheksyä. Lukijan tulisi lukemastaan löytää joku tuntematon nurkka sielustaan, jossa hän ei ole koskaan aiemmin käynyt.

Vaihtoehtoisesti voisin käyttää tämän ajan Star Trekin katsomiseen. Kaikkien 726:n jakson sekä 12:n elokuvan katsominen veisi jotakuinkin 595 tuntia. Jos joka yö katsoisin yhden tunnin, niin minuta menisi yksi vuosi, seitsemän kuukautta ja kaksikymmentä päivää koko Star Trek tuotannon katsomiseen. Toisaalta tässä ajassa olisin voinut kirjoittaa reilut neljä kirjaa.

Tämän postauksen valmistelemiseen minulta meni puoli tuntia, jonka olisin voinut käyttää reilun puolikkaan Star Trek jakson katsomiseen tai kolmen sivun kirjoittamiseen. Mutta tiedän mitä ajattelet: Ei kukaan pysty käyttämään jokaista minuuttia elämästään täysin tehokkaasti. Ja sinä hetkenä jona opimme käyttämään aikamme täysin tehokkaasti, on se hetki jolloin emme ole enää ihmisiä, vaan muutumme roboteiksi. Meidän täytyy myös varata aikaa kauneuden ihannoimiseen ja syvimpämme tutkimiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s