Tyhjä sivu

Tuijotan tyhjää sivua. Se on kaunis, valkoinen ja täynnä mahdollisuuksia. Se voi olla matka kadotettuun Atlantikseen tai se voi olla ihmismielen syvimpiin onkaloihin perehtyvä tutkielma. Tyhjä sivu on maailman ihanin asia, koska siitä ei koskaan tiedä, mitä siitä tulee. Tyhjä sivu on jo elänyt elämäänsä, ennen kuin tiemme kohtasivat. Nyt minun tehtäväni on jatkaa tätä tarinaa, jonka joku tuntematon ylväs puu joskus aloitti.

Puu on tyhjä sivu. Se on iso ja ylväs. Se on nähnyt maailmaa paljon pidempään, kuin moni meistä. Se on mahdollisuuksia täynnä. Siitä voi tulla paperiarkki, johon kirjoitetaan maailman parhaimpia tarinoita. Siitä voi tulla huonekalu, jonka äärellä käydään elämää suurempia keskusteluja. Siitä voi tulla viulu, jolla soitetaan maailman koskettavinta musiikkia. Musiikkia, joka saa kyyneleet muuttumaan riemuksi.

Viulu on tyhjä sivu. Se saattaa odottaa soittajaansa liikkeessä. Tai ehkä sillä on jo soitettu, mutta se odottaa uutta aloittelijaa, jota kouluttaa. Vaikka se hajoaisi, sen arvo ei koskaan vähene. Mestarin käsissä siitäkin voi tulla jälleen ehjä ja se voi jatkaa sielujen koskettamista. Sillä on niin suuri voima, että se voi tavoittaa jopa syntymättömän lapsen sydämen. Lapsen, jonka tarinaa kukaan ei vielä tiedä.

Lapsi on  tyhjä sivu. Hänen tarinansa alkoi jo ennen kuin hän syntyi. Se millaisia hänen vanhempansa ovat, vaikuttaa hyvin paljon häneneenkin. Hänen tarinansa ei kuitenkaan ole ennalta kirjoitettu. Hän voi kesken tarinan viedä sen aivan toiseen suuntaan. Hän itse on oman tarinansa kertoja. Hänen ei tarvitse edes kertoa tarinoita, vaan hän voi omistaa elämänsä maailmankaikkeuden suurimpien tai pienimpien asioiden tutkimiseen. Hän voi tehdä itsestään mitä ikinä hän haluaa. Vain elämä asettaa säännöt, joita hänen täytyy totella.

Tätä kaikkea edessäni on, kun katson tyhjää sivua. Tyhjä sivu on maailman ihanin asia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s