Mikä ihmeen post-theismi?

Sitä voisi luulla, että uskonnosta lähteminen olisi saanut minut kääntymään uskonnollisuutta vastaan. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Olen omaksunut asenteen, jota voitaisiin sanoa post-theismiksi.

Vuoden 2013 viimeisenä päivänä Hollywoodin Adventistiseurakunnan pastori Ryan Bell päätti ryhtyä erikoiseen kokeiluun. Hän päätti elää vuoden ilman Jumalaa. Hän perusti blogin nimeltä A Year Without God. Myöhemmin hän perusti uuden blogin nimeltä Life After God. Toisin sanoen vuosi ilman Jumalaa opetti hänelle sen, ettei moraali ole riippuvainen siitä, uskooko Jumalaan vai ei. Hän ei tuon kokeilujakson päätyttyä kääntynyt uskontoaan vastaan, vaan omaksui asenteen, jossa Raamattu voidaan ottaa elämänoppaana sen sijaan, että sitä tarvitsisi pitää Jumalan henkeytettynä sanomana. Tämän näkemyksen pystyn itsekin allekirjoittamaan. Varsinkin Jeesuksen sanat ja opetukset koskettavat edelleen sydäntäni.

En halua julistaa mitään ristiretkeä entistä uskontoani vastaan. Toisaalta en myöskään pelkää paljastaa uskonnollisuuden epäkohtia, vaikka se merkitsisikin sitä, että perheeni ja ystäväni sulkisivat yhteydenpitonsa minuun. Journalistinetiikkani ei salli minun ummistaa silmiäni epäkohdille ja olla kuin kaikki olisi hyvin. Pyrin silti esittämään asiat mahdollisimman objektiivisesti enkä koskaan halua hyökätä yksilöitä vastaan. Loppuen lopuksi parhaat kokemukseni tulivat juuri uskonnolisen yhdyskuntani haaratoimistossa työskentelyssä sekä sen järjestämässä erikoiskoulussa, jonka myöhemmin sain käydä. Väittivätpä entisen uskontoni jäsenet mitä tahansa, en ole katkera. Sydämeni on liian pieni sellaiselle tunteelle.

 

Lue lisää Ryan Bellin tarinasta täältä:

http://www.huffingtonpost.com/2015/01/04/ryan-bell-atheist_n_6397336.html

Kannattaa myös tutustua Ryan Bellin blogeihin:

http://www.lifeaftergod.org

http://www.patheos.com/blogs/yearwithoutgod/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s