Vuoden yksinäisin päivä

”Kunnioita isääsi ja äitiäsi.” Tämä oli Mooseksen lain neljäs käsky. Tänään on päivä, jolloin kaikki osoittavat poikkeuksellista kunniaa elämänantajaansa kohtaan. Kaikki paitsi minä.

Entisessä uskonnossani monet pyhäpäivät -äitienpäivä mukaanluettuna- katsotaan sopimattomaksi ihmispalvonnaksi. Sen sijaan se kehottaa osoittamaan kunniaa vanhempiaan kohtaan jokaisena vuoden päivänä. Vaikka olen samaa mieltä jälkimmäisestä ajatuksesta, joudun myöntämään että pidin vanhempieni kunnoittamista aiemmin liian itestäänselvänä ilmaistaakseni sitä ääneen. Todellisuudessa käytökselläni osoitin äärimmäistä kunnioituksen puutetta vanhempiani kohtaan. Tätä saan katua syvästi.

Kun olin jättämässä uskontoni, otin yhteyttä äitiini ja isääni ja halusin esittää sen kiitoksen, jota en koskaan aiemmin uskaltanut ääneen lausua. Tutustuin vanhempiini ensimmäistä kertaa elämässäni. Tuo yhteys oli kuitenkin kovin lyhytaikainen. Äitini kysyi minulta, miksen ajattele mitä teoillani saan aikaiseksi. Toisin sanoen sitä, miltä heistä tuntuu, kun heidän oma poikansa jättää perheen yhteisen uskon. Tunnen kyllä sen tuskan, jota vanhempani kokevat juuri nyt. Mutta samaan aikaan tunnen turhautumista siitä, että tuo uskonto pitää perhesiteitä panttivankina. Saisin normaalin yhteyden perheeseeni ja ystäviini, mikäli palaisin tuohon uskontoon. Olen ehkä rikollinen heidän silmissään, mutta samalla tunnen äärimmäistä tuskaa siitä, etten voi osoittaa heitä kohtaan sitä kunniaa, jonka he totisesti ansaitsevat. Mikäli äitini lukee nämä sydämestäni lähtevät sanat, haluan hänen kuulevan ne:

”Vaikka ajattelisit minusta mitä tahansa, niin mikään ei voisi ikinä vähentää rakkauttani sinua kohtaan. Olet ainoa äiti joka minulla on koskaan ollut ja joka minulla tulee koskaan olemaan. En voisi millään maksaa takaisin sitä huolenpitoa, jota osoitit minua kohtaan. Millä maksaisin takaisin ne sadat vuokseni valvotut yöt? Voin vain ilmaista syvältä sydämestä kumpuavan kiitollisuuteni. Vaikka uskomme tiet ovat eronneet, sydämeni ei koskaan voi erota sinusta.” –Poikasi Jani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s