Kuka meistä on onnellisin?

 

man-1225488_1920

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eilen Ylen julkaisemassa raportissa ilmeni, että Tanska on maailman onnellisin maa. Suomi tuli viidenneksi. Millaisia tunteita tämä sinussa herättää? Tekeekö se sinut kateelliseksi? Miten onnellisuutta edes mitataan? Mitkä asiat vähentävät onnellisuuden tunnetta?

Olenko minä onnellinen? Tämä on kysymys jonka olemme itseltämme epäilemättä monta kertaa kysyneet. Joskus haluaisimme epätoivoisesti vakuuttaa itsellemme olevamme onnellisia. Joskus taas myönnämme suoraan vastauksen olevan kielteinen. Halu olla onnellisempi kuin tällä hetkellä on, vähentää ylensä vain onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunnetta, ja se kertoo sisäisestä tyytymättömyydestä. Olen onnellinen sitten kun…. on myös lause, jolla usein huijaamme itseämme. Kun sitten saavutamme tuon tavoitteen, jonka piti tuoda meille onnellisuutta, niin olemmeko silloinkaan onnellisia ja tyytyväisiä? Voiko olosuhteisiin sidottu onnellisuus olla kestävää? Myös ympärillä oleva onnellisuuden illuusio voi vähentää onnellisuutta. Ovatko urheiluautojen omistajat oikeasti sen onnisempia kuin muut? Onko design-laukku onnellisten ihmisten statussymboli? Jos kerran etelän matkat tekevät onnellisiksi, niin miksei tuota onnellisuutta riitä myös paluumatkalle?

Vai voisiko onnellisuus kenties olla matka, jossa on nautittava ohi kiitävistä puista ja asemista? On sanottu, että jollet nauti matkasta, et tule nauttimaan myöskään päämäärästä. Tätä voimme miettiä matkustaessamme 30 kilometriä sekunnissa täällä linnunradan laidalla. Eikä meidän tästä matkasta tarvitse edes maksaa mitään.

 

Ylen raportti löytyy täältä:

http://yle.fi/uutiset/raportti_tanska_on_maailman_onnellisin_maa__suomi_listan_viides/8747629

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s