Kävelyllä metsässä II

image

 

Kävelen pitkin Unioninkatua. Sen varrella kohtaan monia risteyksiä ja katuja. Silti en valitse niistä yhtäkään, vaan jatkan matkaani. Sen pohjoispäässä on eräs risteys ja katu, joka on ainutlaatuinen.

Unioninkatu sekä Liisankatu olivat vuonna 1819 Suomen uuden pääkaupungin ensimmäiset viralliset kadunnimet ja lähes kaksisataa vuotta myöhemmin ne ovat Helsingin vanhimmat kadunnimet. Unioninkatu haluttiin alunperin nimetä keisari Aleksanteri I mukaan. Keisari itse kuitenkin nimesi sen Unioninkaduksi Porvoon valtionpäivillä vahvistetun Suomen ja Venäjän unionin kunniaksi. Sen poikkikadun hän nimesi puolisonsa, keisarinna Elisabet Aleksejevnan mukaan.

Kävelen pitkin tätä katua. Sen varrella kohtaan monia risteyksiä ja katuja. Silti en valitse niistä yhtäkään, vaan jatkan matkaani. Jospa tämän kadun päässä minua odottaisi jotain ainutlaatuista. Jotain mikä kahdensadan vuoden päästä muistettaisiin muustakin, kuin vain sen kadunnimestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s