Tunteiden luotijuna

image

Shinkansen-luotijuna on aina ollut japanilaisten silmäterä ja ylpeyden aihe. Turvallisesti se voi saavuttaa jopa 320:n kilometrin tuntivauhdin. Se voidaan pysäyttää kokonaan huippunopeudesta 300:ssa metrissä. Turvallisuudesta ei tingitä. Sen vuoksi sen 50-vuotisen historian aikana ei yksikään matkustaja ole kuollut sen kyydissä. Ja tämä siitäkin huolimatta, että Japani on eräs maailman seismisesti aktiivisin alue. Vaikka Shinkansen ei ole enää maailman nopein juna, se on edelleen luotettavin ja turvallisin.

Olen huomannut että koen asiat hyvin voimakkaasti. Kun rakastan, se tuntuu luiden ytimessä asti. Kun olen onnellinen, olen maailman onnellisin mies. Kun olen surullinen, tahdon kätkeytyä muulta maailmalta. Kun olen haikea, katseeni on tyhjä. Kun olen turhautunut, saatan sanoa jotain sellaista mistä joudun maksamaan todella korkean hinnan. Tunteiden ottaessa vallan saatan syyllistyä piikittelevään tai sarkastiseen puheeseen, vaikken koskaan tahtoisi suoraan haukkua ketään. Tunnekuohussa huomaan ensin ajattelevani tunteella ja sitten vasta logiikalla. Otan kuitenkin täyden vastuun tunteistani, enkä halua syyttää niistä toisia. En edes vanhempiani. Jos pahoitan jonkun mielen, en saa mielenrauhaa, ennen kuin pyydän anteeksi. En pyydä anteeksi pelastaakseni kasvoni, vaan pelastaakseni ystävyyssuhteeni. Turvallisuus ja luotettavuus ovat minulle tärkeimpiä. Tahdon pitää huolen siitä, ettei kukaan jää tämän junan alle. Shinkansenista poiketen, en väitä olevani ainutlaatuinen. Olisin paljon mielummin tasaisesti kulkeva höyryveturi, kuin äkkipikainen luotijuna. Minulla on vielä paljon kehittymisen varaa monessa asiassa, varsinkin negatiivisten tunteiden ilmaisemisessa. Mutta pyrin kuitenkin aina olemaan paras versio itsestäni. Pyrin olemaan minä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s