Vapaan auringon alla

image

Vain vapauden menettänyt tietää, mitä on todellinen vapaus.

Michael Morton vietti elämästään 25 vuotta vankeudessa rikoksesta, jota hän ei ollut tehnyt. Vapauduttuaan, 60 Minutes-ohjelma haastetteli häntä. Hän kertoi toimittajalle tunteistaan: ”Oli kaunis ja aurinkoinen [lokakuinen] päivä, kun astuimme ulos oikeussalista. Aurinko tuntui niin hyvältä ihollani.” Kun toimittaja kysyi häneltä, eikö hän ollut tuntenut aurinkoa aiemmin, hän vastasi: ”Olin tuntenut auringon, mutten ollut tuntenut vapaata aurinkoa.”

Nykyään iloitsen lähes joka päivä vapaudesta, koska tiedän mitä on olla vankeudessa. Uskonnollisen indoktrinaation alaisuudessa katsoin kyllä samoja elokuvia, kuin muutkin. Luin samoja kirjoja, kuin muutkin. Kuuntelin samaa musiikia, kuin muutkin. Katselin samaa aurinkoa kuin muutkin. Silti tässä hetkessä on jotain erilaista. Nyt minä olen, kuin muutkin. Olen vapaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s