Yesterday

Uskon eiliseen. Uskon eiliseen, jolloin kaikki oli vielä hyvin. Eiliseen, jolloin kaikki kortit olivat vielä pelaamattomina kädessäni. Eilen edessäni oli risteyksiä. Tänään minusta tuntuu siltä, kuin valitsin väärän tien joka kerta.

Kaikesta itsekriittisyydestä huolimatta minusta tuntuu siltä, etten ikinä opi välttämään virheitä. Kokemuksesta huolimatta teen edelleen toistuvasti virheellisiä päätelmiä ja hätäisiä ratkaisuja. Mietin oikeaa ratkaisua niin kauan, kunnes minulta loppuu aika ja joudun valitsemaan minkä tahansa vaihtoehdon, vaikka se olisikin huono. En tiedä olenko vain luonut tämän itsensätäyttävän profetian, mutta jotenkin minusta usein tuntuu siltä, kuin olisin tuomittu tekemään vääriä valintoja. ikäänkuin kaikki tienviitat olisi käännetty juuri minua varten. Ikäänkuin kaikille muille olisi annettu ohjekirja elämään, paitsi minulle. Ikäänkuin olisin ainut puutteellinen ihminen maan päällä. Raamatun kertomuksen mukaan Jobista tuntui tältä. Häntä kuitenkin oikaistiin hänen omavanhurskaan asenteensa takia. Ovatko tunteeni siis omavanhurskautta?

Jos olisin tiennyt mitä sanoillani aiheuttaisin, olisin jättänyt ne sanomatta. Jos olisin tiennyt mitä mutkan takana odottaisi, olisin jättänyt kulkematta. En eilen kuitenkaan tiennyt, mitä tänään tulisi tapahtumaan. Olisin voinut olla hiljaa, mutta olisiko silloin kukaan voinut oikaista minua? Miksei tämä varjo jo lakkaa seuraamasta minua? Joskus toivon ettei kaikkeus olisi niin armoton minua kohtaan.

Eiliseen ei ole paluuta. Elämässä ei ole peruutusvaihdetta. Silti sisimmässäni toivon, että saisin jossain tuntemattomassa tulevaisuudessa tilaisuuden palata samaan risteykseen. Että saisin tilaisuuden pyytää sekä saada anteeksi niiltä, joita olen satuttanut. Sillä välin voin vain mietiskellä eilispäivän huolettomuutta Paul McCartneyn sanoin:

Yesterday all my troubles seemed so far away.
Now it looks as though they’re here to stay.
Oh, I believe in yesterday.

Suddenly I’m not half the man I used to be.
There’s a shadow hanging over me.
Oh, yesterday came suddenly.

Why she had to go, I don’t know, she wouldn’t say.
I said something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday love was such an easy game to play.
Now I need a place to hide away.
Oh, I believe in yesterday.

Why she had to go, I don’t know, she wouldn’t say.
I said something wrong, now I long for yesterday.

Yesterday love was such an easy game to play.
Now I need a place to hide away.
Oh, I believe in yesterday.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s