Kirje Elämälle

Paras ystäväni Elämä!

Tiedän että näemme toisemme joka päivä. Keskustelet kanssani kukkien ja puiden välityksellä. Myös vuoret ja taivas kertovat ajatuksistasi. Silti päätin kirjoittaa sinulle. Kirjoitan sinulle ajatuksistani, joita en ole koskaan ääneen ilmaissut. Samalla joudun pyytämään sinulta myös anteeksi.

Tutustuimme toisiimme sattumman seurauksena. En valinnut sinua, vaan sinä valitsit minut. Kuulit ensimmäisenä uutisen tulostani. Näit ensimmäiset hetkeni. Olit paikalla kun otin ensimmäiset askeleeni ja lausuin ensimmäiset sanani. Tunnet minut paremmin kuin kukaan muu. Olet aina ollut rinnallani niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin. Värien ja sävelten kautta olet lohduttanut särkynyttä sieluani.

En ole aina osannut ilmaista kiitollisuuttani sinua kohtaan. Elämässäni on ollut hetkiä, jolloin olen halveksinut sinua ja pitänyt sinua pahimpana vihollisenani. Olen syyttänyt sinua kaikesta siitä myrskystä, jonka olen joutunut kestämään. Nyt ymmärrän että tarkoituksesi oli vain hyvä. Tarkoituksesi oli tehdä minusta vahva. Tiesit alusta lähtien, etten tulisi hukkumaan tähän mereen, vaan että taistelisin vaikka purjeeni olisi revennyt ja veneeni hajoaisi. Tiesit mistä aineksista minut on tehty ja uskalsit kokeilla kestävyyttäni. Nyt haluan kiittää sinua tästä elämäni arvokkaimmasta opetuksesta. Samalla haluan pyytää anteeksi siitä, että syytin sinua väärin perustein. Olit kuitenkin liian hyvä loukkaantuaksesi katkerista sanoistani.

Tulen tulevaisuudessa rakastumaan sinuun yhä uudelleen ja uudelleen. Joka vuosi siunaat minua kesän lämmöllä. Joka talvi muistutat minua siitä, että olet aina luonani, vaikka puissa ei elonmerkkejä olisikaan. Siunaat minua ihmisillä, jotka myös iloitsevat ystävyydestäsi. Sinun ystäväsi ovat minunkin ystäviäni. Toisaalta haluaisin myös auttaa niitä, jotka eivät tunne sinua kovin hyvin. Haluaisin auttaa heitä näkemään, ettet maineestasi huolimatta potki ketään päähän. Haluaisin puhdistaa maineesii kaikesta siitä loasta, jota päällesi on heitetty. Vaikka kiittäisin sinua tuhat kertaa, ansaitsisit vielä enemmän. Onneksi kuitenkin ystävyytemme tulee jatkumaan ja tulen vielä tulevaisuudessa saamaan monia tilaisuuksia kirjoittaa sinulle rakkauskirjeitä. Tiedän ettei ystävyytemme tule kestämään ikuisesti. Tiedän että koittaa päivä, jolloin joudumme hyvästelemään toisemme. Sinä päivänä toivon että välität rakkauteni ja terveiseni tuleville sukupolville ja olet heitäkin kohtaan yhtä hyvä, kuin olit minua kohtaan. Siihen päivään asti haluan kuitenkin iloita sinusta ja rakastaa sinua kaikesta sydämestäni, kaikesta sielustani ja kaikesta mielestäni!

Ihaileva ja uskollinen ystäväsi Jani Järvinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s